lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte


CSV-1 promoveert niet


CSV-1 promoveert niet

Om te promoveren had CSV ’28 in het duel met de cvv Achilles maar één doel voor ogen: Winnen met ten minste twee doelpunten verschil. De jonge ploeg deed zijn uiterste best, maar moest na het laatste fluitsignaal constateren dat die missie mislukte, enkel en alleen omdat Achilles niet beter maar wel effectiever was.

CSV ’28 startte met veel druk op de bal maar de ploeg trapte na 9 minuten in dezelfde val als in de eerste wedstrijd. Een verre uittrap van Achilles-doelman Reinds werd doorgekopt door spits Daan Dokter die Rudolf Oostindie bereikte. Deze speler scoorde beheerst in de lange hoek (1-0). CSV ’28 moest even van deze tegenslag bekomen, maar hervatte zijn belegering van het Achilles-doel. Pim Bruinink schoot uit een corner naast, een schot van Jamiro Oortwijn werd een prooi voor doelman Reinds en Gework Petrosjan schoot na 20 minuten op de paal. Achilles beperkte zich in die periode alleen maar tot het tegenhouden van de bal die in een tijdsbestek van 10 minuten 3x op veld no. 3 belandde. Een paar minuten voor rust lanceerde Mike Frederiks de opkomende Jamiro Oortwijn en de jonge vleugelverdediger scoorde de gelijkmaker (1-1). Even later kwam CSV ’28 op voorsprong. Jamiro Oortwijn forceerde een corner  en daaruit scoorde de andere verdediger Pim Bruinink (1-2). Achilles was daarna even de kluts kwijt en werd in feite gered door het rustsignaal.

Direct na de rust schoot Redouan Akloud eerst uit een hoekschop naast en in de 53e minuut werd de doorgebroken Gework Petrosjan door Achilles-verdediger Michiel Nijhuis binnen de 16 ten val gebracht. Tot verbazing van vriend en vijand zag scheidsrechter Jansen hier geen strafschop in. Het spel van CSV ’28 bereikte niet meer het niveau van de eerste helft en Achilles waagde zich wat meer over de middenlijn. Bij een van hun counters scoorde Tijmen Beumer de gelijkmaker (2-2) en even later kreeg Daan Dokter de kans om Achilles aan de leiding te brengen. Mike Frederiks haalde de inzet van Dokter echter uit het doel. Een kwartier voor tijd was het wel raak. Met zijn eerste balcontact schoot invaller Hugo Witvoet raak voor Achilles (3-2). CSV ’28 bleef strijden voor een beter resultaat. Sam Weggemans kopte eerst nog net naast maar een overtreding op Nathanaël Leiwakabessy werd de inleiding tot de gelijkmaker. Uit de vrije trap van Jabir Mazouz schoot Mike Frederiks raak (3-3). In de slotminuut probeerde Sam Weggemans het nog eens maar zijn schot ging naast.

Terwijl Achilles de promotie naar de 3e klasse uitbundig vierde, droop CSV ’28 teleurgesteld af. Toch kan dit jonge team zeker trots zijn op het vertoonde spel. Trots, dat ze zo ver gekomen zijn na een magistrale serie wedstrijden vanaf de winterstop. Met een jaar extra ervaring moet de stap omhoog volgend jaar beslist kunnen lukken.     

 


Door: Maurits Vermeulen