lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte


CSV-3 wint het GP-toernooi


CSV-3 wint het GP-toernooi

Onder ideale omstandigheden werd vandaag op sportpark ‘de Verbinding’ het Gebroeders Postma Toernooi gespeeld. Dit toernooi, bedoeld voor lagere elftallen, is een 7 x 7  toernooi en werd georganiseerd door CSV-4.

De 10 deelnemende teams uit Zwolle en directe omgeving, speelden in twee poules een halve competitie en dat leverde voor de vele toeschouwers veel kijkvermaak op. Bijvoorbeeld WVF 45+ tegen vriendenteam HTC was zo ‘n leuke wedstrijd met enkele technische hoogstandjes en zonder winnaar (1-1). Ook Olympia ‘35+ tegen Sv Zwolle-5 was mooi en ook daar geen winnaar (0-0).

Voor het duel om plaats 1 en 2 traden CSV-3 en WVF 45+ aan. CSV ’28 begon dreigend met een schot van Michael Huijbens in het zijnet en een schot van Edwin Honing, even later, kon de keeper van WVF pas in tweede instantie controleren. Pim Koelma bracht CSV-3 aan de leiding toen hij als eindstation van een vlotte combinatie beheerst scoorde (1-0). CSV ’28 rook zijn kans en wilde meer. Een schot van Michael Huijbens belandde op de lat maar in de tegenstoot voorkwam CSV-doelman Mathieu Bremmer met een goede ingreep de gelijkmaker. De oranjehemden kregen verschillende kansen om de wedstrijd in het slot te gooien maar dat ging erg moeizaam. Zo presteerde Michael Huijbens het om vrijwel op de doellijn staand, een afgemeten voorzet van Pascal Huisintvelt nog over te schieten. In de volgende minuut maakte hij dit goed door nu wel raak te schieten (2-0).

Door deze overwinning werd CSV-3 de trotse winnaar van de felbegeerde GP-wisselbeker. VSW-3 werd derde door SVI-7 te verslaan. De derde helft, waar alle deelnemende teams zich nog eens volledig voor inzetten, leverde geen winnaar op maar wel een brok gezelligheid.  

Al met al een erg gezellig toernooi, aangeduid als ‘een feest der herkenning’. Goed georganiseerd en alles zelf geregeld. Van scheidsrechters tot sponsoren! Dat smaakt zeker naar meer. Op naar 2018.

      


Door: Maurits Vermeulen