lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte


Reynders van 4C naar de eredivisie


Reynders van 4C naar de eredivisie

Na de zege op Roda JC (4-2) was de grootste glimlach voor Tijjani Reynders, de kersverse eredivisiedebutant van PEC Zwolle.

Wie debuteert, mag speechen. Althans, zo staat dat in het reglementenboekje van trainer John van ’t Schip. En dus hield Reynders (19) gistermiddag staand op een tafel zijn toespraak, omringd door zijn opgeluchte ploeggenoten. Blij, trots en dankbaar, daar kwam zijn geïmproviseerde verhaal kort en bondig op neer.

De laatste vier minuten beleefde Reynders, jeugdproduct van PEC Zwolle, binnen de lijnen. In het stadion waar de middenvelder zelf nog niet zo lang geleden op de tribune naar de thuiswedstrijden keek. Hij is al de hele voorbereiding bij het eerste elftal betrokken. ,,Hier doe je het voor als voetballer”, sprak Reynders de welbekende woorden. ,,Je weet nooit of de stand het toelaat. Gelukkig stonden we al 4-2 voor, dus ik keek er niet echt van op dat ik mocht invallen. Zo snel kan het dus gaan.”

CSV'28
Want Reynders speelde ruim een jaar geleden nog bij CSV’28, waar vader Martin als trainer voor de groep staat. Van de vierde klasse C naar de eredivisie. Grijnzend: ,,Dat hoor je niet vaak hè.”


Door: Bron: de Stentor