lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte


CSV28 verliest doordeweeks uitduel tegen VV Kampen


CSV'28 verliest doordeweeks uitduel tegen VV Kampen

Verslag van de wedstrijd VV Kampen - CSV'28 door Rob Bruinink.

CSV ’28 verliest doordeweeks uitduel tegen VV Kampen

VV Kampen – CSV ’28 = 3 - 2

Wat vooraf ging

Doordeweekse wedstrijden, drie keer niks vind ik het. Een hoop gehaast en gestress om op tijd te kunnen verzamelen. Van goed en rustig eten komt meestal niets. Zo verging het ook assistent-scheidsrechter Geert Weggemans op dinsdagavond 24 april. Werkzaam in Apeldoorn moest hij wat eerder van het werk weg om op 18.40 uur omgekleed en wel bij het verzamelpunt te zijn.

Voor de zekerheid een extra jas meegenomen tegen de eventuele kou. Op de lang geblesseerde Bas Rooijakkers na, had CSV ’28 een complete selectie. Ook Kampen was compleet. Zij hadden bij aanvang van de wedstrijd 2 punten achterstand op CSV, maar nog een extra wedstrijd te spelen. Het beloofde dus een spannende pot te worden.

De eerste helft

Kampen ging goed uit de startblokken. Al moet worden gezegd dat scheidsrechter Weuring uit Westenholte verzuimde te kijken wat zijn assistent Weggemans er van vond. Uit het vlagsignaal viel op te maken dat deze buitenspel had gezien. De onwetende arbiter liet Rene Dorgelo doorspelen en deze kon uithalen. Met een goede redding wist keeper Melvin Hartenhof een doelpunt te voorkomen.

Daarna nam CSV het heft in handen. De ploeg wist met technisch verzorgd voetbal een overwicht op te bouwen en er werden ook de nodige kansen gecreëerd. Deze werden niet te benut. Het verschil tussen VV Kampen en CSV heette vanavond Wesley van Winsum. Na een half uur spelen liet de CSV-verdediging het toe, dat hij van de linker buitenkant naar binnen kon gaan en aan de rechterkant van de zestien meter kon uithalen: 1-0. Een lesje in effectiviteit dus. In het resterende deel van de eerste helft wisten we nog een paar kansen te creëren. Waaronder een goede kopbal van Rachid Lahzal na een voorzet van Pim Bruinink. Gescoord werd er niet meer. 

De tweede helft

Daar waar CSV technisch verzorgder speelde werd er bij Kampen door een collectief strijd geleverd. Fysiek was de thuisploeg beter. De wissel in de rust van trainer Martin Reijnders was dus een logische. Pinchhitter Tom IJzerman werd ingebracht voor Mourad Lachir. Met IJzerman kwam er wat meer beleving en strijd in het veld. Op deze manier wist hij wat kansen te creëren voor zijn medespelers. Maar we wisten de makke, die ons dit seizoen wel vaker plaagt, niet goed genoeg te verhelpen. Veel gemiste kansen dus.

Na 55 minuten gaf Van Winsum zijn tweede lesje. Weer van de linkerkant gekomen wist hij het strafschopgebied te bereiken, waar snoeihard werd uitgehaald. Voor Hartenhof was er niet veel te redden. Al duikend zag hij de bal in de linker bovenhoek verdwijnen: 2-0. CSV liet zich niet uit het veld slaan en ging gewoon verder waar ze al de hele tijd mee bezig waren, kansen creëren. Ivan Rimon haalde in de 12e minuut uit maar Kampen-goalie Wiecher Dalsum wist goed te redden.

Daar waar scheidsrechter Weuring in de eerste helft twee keer geel gaf aan Kampen, had hij het in de tweede helft voorzien op CSV. Tom IJzerman, Adir Sasso en Joshua Rahajaan ontvingen een gele kaart. Laatstgenoemde had commentaar op de leiding. Dat zal u mogelijk niet verbazen. Het zal wel zo’n beetje zijn vijfde zijn. Hem zullen we binnenkort dus moeten missen.

Na 62 minuten was het dan eindelijk wel raak. IJzerman deed wat pinchhitters moeten doen, een doelpunt forceren. Met een harde halve omhaal vanaf de rand zestien wist hij de aansluitingstreffer te maken: 2-1. Dit rook voor CSV naar meer. Ingegeven door de wens de gelijkmaker nog te maken, gingen ze wat te gehaast voetballen. Het spel golfde wat op en neer. Uiteindelijk wist in de 82e minuut Nebi Özturk de derde te maken voor Kampen. Dit uit een assist van Van Winsum: 3-1. Net voordat het eindsignaal klonk, wist Mike Frederiks uit een vrije trap, een harde effectbal die mooi om de muur heen krulde, nog 3-2 te maken.

Maar iedereen besefte dat dit te laat was om nog een gelijkspel te kunnen realiseren. Het begon al donker te worden op een veld zonder verlichting. De heer Weuring zou niet al te lang meer wachten met affluiten.

De nazit

Geen nazit dit keer. Iedereen was moe en chagrijnig. De kans om de derde plaats te bemachtigen was verkeken. Snel naar huis, morgenvroeg weer vroeg op. Behalve Weggemans. Die was zijn autosleutel tijdens de wedstrijd verloren, zei hij. Geen paniek! Zijn medereizigers gingen gewapend met mobiele telefoon met lamp het veld systematisch uitkammen. Dug-outs gecheckt, even geïnformeerd achter de bar, niets! Tot iemand op het goede idee kwam in de kleedkamer te kijken. Daar hing gelukkig zijn extra jas. Met sleutel.

Doordeweekse wedstrijden, weliswaar niet zo veel aan. Soms ga je toch opgelucht naar huis.


Door: Rob Bruinink