lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte


Passieloos CSV28 verliest derby van Dieze West


Passieloos CSV'28 verliest derby van Dieze West

Verslag van de wedstrijd Dieze West - CSV'28 door Rob Bruinink

Dieze West – CSV ’28: 1- 0

Wat vooraf ging

Het zou moeten motiveren. Tegen spelers voetballen die eerder hetzelfde mooie oranje shirt droegen. Maar die deze inmiddels hebben ingeruild tegen een paarswit exemplaar. Dat deed het niet. Of in elk geval onvoldoende!

Maar laten we bij het begin beginnen! Zaterdag 28 april, mochten de mannen van CSV’28 het Zwarte Water oversteken op weg naar sportpark Het Hoge Laar. Aan de andere kant aangekomen mocht een derby worden uitgevochten tegen plaatsgenoot Dieze West. Een week eerder was het duel daar, met VV Kampen, nog uit de hand gelopen. Dat zal ons niet overkomen, we kennen elkaar daarvoor te goed. Met Mohammed en Rachid El Bouhni, stonden er zelfs twee broers tegen over elkaar! Het zou dus wel goed komen tegen de nummer éénnalaatst. Zeker als je weet dat er vijf van het tweede meedoen. Dat zou zo’n beetje de gedachte kunnen zijn geweest bij de spelers van CSV’28.

De eerste helft

De wedstrijd begon met een veldoverwicht voor CSV’28 in de eerste minuten. Maar al in de tiende minuut kon Dieze West profiteren van een opéénstapeling van fouten. Eerst balverlies van Tom IJzerman. Vervolgens komt de bal precies in het midden terecht bij Mike Frederiks en Pim Bruinink. Beiden veronderstelden dat de ander er beter voor stond en beiden verzuimden een keuze te maken tussen ingrijpen of coachen. Wesley Richardson kon daar slim van profiteren. Met de bal ging hij er van door. Alleen aangekomen voor keeper Melvin Hartenhof, haalde hij goed uit: 1-0.

"Man of de match" was vandaag scheidsrechter Wolterink uit Haarle. Terugkomend van een blessure hadden ze hem voorzichtigheidshalve eerst maar eens een vierdeklasser toebedeeld. Hij ontsteeg als enige in deze wedstrijd het niveau van deze klasse. Toegegeven, als je als gezagsdrager de langste bent op het veld, ben je in het voordeel. Maar behalve lang, was hij ook kalm en rustig. Met behulp van overzicht en overwicht vloot hij een perfecte eerste helft. Zijn machtsmiddelen kon hij op zak houden. Dieze West speelde met passie, maar bleef netjes binnen de door de scheidsrechter goed aangegeven grenzen.

De tweede helft

De tweede helft begon gelijk al met de grootste kans voor CSV’28. Het moet uit liefde voor zijn broer Rachid zijn geweest. Deze stond al de hele wedstrijd, centraal achterin, te bikkelen, te schaven en te schuren. Die noeste arbeid moest worden beloond. Een ander motief kan ik niet bedenken voor de anders zo doeltreffende Mo el Bouhni, die ruim naast schoot.

Nog geen drie minuten later kreeg IJzerman het aan de stok met zijn toekomstig coachee, Dennis Alia. Van achter aangetikt ontstond er wat ergernis bij IJzerman. Beide heren kwamen heetgebakerd met de koppen tegen elkaar te staan. Arbiter Wolterink kon nu de kaarten niet langer op zak houden. Voor beide heren een gele kaart dus. Er zouden nog er nog wat meer volgen. Aanvankelijk golfde het spel nog wat op en neer. De laatste twintig minuten was het alleen nog maar éénrichtingsverkeer richting het doel van Dieze West.

Gescoord werd er echter niet meer. Dieze West verdedigde met ziel en zaligheid. Juist aan die twee aspecten ontbrak het bij CSV ’28 volledig. Volgens trainer Martin Reijnders was er sprake van een: "totale offday, waar het besluiteloosheid troef was".

De nazit

En dus werd er in de nazit gemopperd en gemord door de bezoekers uit Stadshagen. Waarover? Waarover niet, zou beter gezegd kunnen worden. Over het gebrek aan inzet. Over de afwezigheid van een donderdagse training. Over het aanstaande vertrek van de betrokken verzorger: Fokke Doorn. Over Het gebrek aan cohesie in de groep. En ga zo nog maar even door. Maar naarmate de nazit vorderde kwam er gelukkig ook weer wat ruimte voor positieve gedachten! Zalk had gewonnen van VSW. Het kampioenschap lijkt voor hen slechts een kwestie van tijd. In dat geval en met een derde plaats voor VV Kampen, mag CSV ’28 aanspraak maken op de door Zalk gewonnen periodetitel. Dat zou betekenen dat er op 2 en 9 juni achtereenvolgens nog twee keer gewonnen moet worden om zodoende die zo felbegeerde derde klasse te bereiken.

Dan moeten we wel weer terug naar het spelniveau van een week of drie geleden. Dat geeft de burger uit Stadshagen dan toch nog weer een beetje moed!


Door: Rob Bruinink