lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte


Overtuigende overwinning CSV28 op Storica


Overtuigende overwinning CSV'28 op Storica

Wedstrijdverslag door Rob Bruinink 

HFC Storica – CSV’28:  1- 12

Wat vooraf ging

Ze werden het er niet over eens in de vrienden-app-groep. Wat was nu het verstandigst om te doen? Naar het bevrijdingsfestival of naar de inhaalwedstrijd? Uit bij de Holtenbroeker Footballclub Storica. Verschillende argumenten kwamen er voorbij: de drukte, de aan- of afwezigheid van schaduw, het juiste volume van de muziek en niet op de laatste plaats de prijs van het bier. Daar kom je dus niet uit! Dus werd de vriendengroep in tweeën gesplitst. De vaders gingen naar hun kind kijken. Zij konden na de wedstrijd ook nog wel gaan! De anderen gingen naar het BFO.

Adir Sasso was geblesseerd aan zijn voet. Reduan Akloud schoof dus een plekje naar binnen. Zijn stek op de rechtsbackpositie werd ingenomen door Tom Plessen. Rechtsbuiten Mourad Lachir was afwezig en zijn plaats werd ingenomen door Tsegai Woldai.

De eerste helft

Vorige week eerder verloren we nog op hetzelfde veld. Nu, zaterdag 5 mei, was het op sportpark Het Hoge Laar, nog een stuk warmer dan toen. Het kunstgras op dit park wordt gedeeld door de drie hier gevestigde clubs.

CSV’28 had toen haar lesje geleerd. Ze gingen nu wat fanatieker uit de startblokken. Een licht veldoverwicht werd opgebouwd. Mogelijk had Storica vorige week de kunst nog af kunnen kijken bij buurman Dieze West. Trainer Chris Sorries stuurde zijn mannen het veld op, met de opdracht om de Stadshagenezen met de nodige inzet tegemoet te treden. Zodoende moesten de eerste punten van dit seizoen binnengesleept worden. Dat feest ging vanmiddag niet door.

De grootste kansen in de eerste 20 minuten waren wel voor de thuisploeg. Benut werden ze niet. Nadat de thuisploeg was uitgeraasd namen de oranjehemden het heft in handen. In de 28e minuut betaalde zich dat uit in een treffer van Joshua Rahajaan. Nog geen twee minuten later was het weer raak, Mo El Bouhni maakte fraai de 2-0. Hiermee ging hij teamgenoot Rachid Lahzal voorbij in het klassement van de clubtopscorer. Dat liet deze, niet op zich zitten en net voor de rust maakte hij de stand in dit klassement weer gelijk: 17-17. Met een 0-3 voorsprong kon gerust gaan worden. De wedstrijd leek eigenlijk al zo’n beetje beslist.

De tweede helft

Dat zag ook trainer Sorries: "Je ziet dat we op een gegeven moment conditioneel tekort komen. De helft van de spelers kan vaak niet trainen, vanwege werk of de te grote reisafstand. Zo moeten de broers Chaar helemaal uit Almere komen."

CSV’28 kon na de rust dus verder gaan met, waar men voor de rust mee was gestopt: scoren. Ook trainer Martin Reijnders zag in de rust de sterk toenemende vermoeidheid bij Storica. Hij deed een kleine tactische omzetting. Stormram Tom IJzerman er in voor Plessen. Akloud kon zijn plekje op de rechtsback positie weer innemen. Achterin werd nu één op één gespeeld. Zodoende werd Storica nog verder naar achteren gedwongen en kon gevangen worden gehouden in de eigen zestien.

Al na twee minuten in de tweede helft was het raak. Uit een corner van Akloud kon El Bouhni met een droge schitterende volley de 0-4 maken. Nu kon het prijs schieten beginnen. Reijnders bracht eerst nog even Lars Ewalt en Dewi Speek in. Fris en fruitig gingen zij de wei in. Daarna werd de stand binnen een kwartier opgevijzeld naar 0-11. Het waren achtereenvolgens: Wolgai (59e), El Bouhni (61e en 64e), IJzerman (66e), El Bouhni (69e) en Lahzal (74e) die in de genoemde minuten de stand verhoogden naar 0-11.

Als laatste was het Speek die voor CSV ’28 mocht scoren. Met een fraaie pass stuurde Rahajaan Speek de diepte in. Startend op eigen helft kon hij op snelheid zijn verdediger voorbij. Aangekomen in de zestien twijfelde de keeper tussen uit komen en blijven staan. Toen hij net voor het eerste had gekozen was het al te laat. Met een bekeken effectbal links onderin wist Speek de keeper te passeren 0-12.

Toen was de wedstrijd wel zo’n beetje bekeken. Ook CSV’28 begon de hitte te voelen. In de 80e minuut kon Andreas Chaar er, na een dekkingsfout in de CSV-verdediging, vandoor gaan. Aangekomen bij doelman Melvin Hartenhof was er voor deze geen houden meer aan: 1-12. Nog even moest Hartenhof zijn frustratie over een gemiste "clean-sheet" kwijt. Maar al snel besefte iedereen dat het genoeg was geweest. Ook scheidsrechter Eikelboom uit Heerde. Hij floot bijtijds af.

De nazit

Storica wordt niet voor niets één van de gezelligste verenigingen van Zwolle genoemd. Over en weer waren er veel bekenden. Herinneringen werden opgehaald. De kansen van CSV’28 op en in de nacompetitie werden besproken. Deze lijken te zijn gestegen. Grootste concurrent in de strijd om de derde/vierde plaats is VV Kampen. Zij speelden met 4-4 gelijk tegen de huidige nummer twee VSW. Koploper Zalk verloor weliswaar ook twee punten. Dit door een gelijk spel uit bij Noord Veluwe Boys. Maar de titel zal ze waarschijnlijk niet meer ontgaan.

Dus konden we plaats nemen in de schaduw. Onder de geplaatste parasols. Een koel windje begon gelukkig te waaien. De kantinebaas trakteerde op snacks. De muziek stond niet te hard, maar wel aan. Het betaalbare biertje werd aangerukt. We wisten dat we het juiste besluit hadden genomen: kijken bij onze kinderen. Naar bevrijdingsfestival gingen we niet meer.


Door: Rob Bruinink