lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte


14 geslaagden bij de cursus Spelbegeleider/pupillenscheidsrechters

Op vrijdag 12 januari begonnen 14 jonge aspirant scheidsrechters van CSV’28 en IJVV IJsselmuiden aan de vernieuwde KNVB cursus spelbegeleider/pupillenscheidsrechter.

De cursus werd gegeven door onze eigen KNVB docent Frank Hart. Tijdens de cursus werd voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe KNVB opleidings-app “Het nieuwe fluiten.” Iets wat voor zowel de deelnemers als de docent even wennen was, maar wat door iedereen als zeer positief werd ervaren.

De eerste avond stond in het teken van de rol als spelbegeleider bij JO8/JO9 en scheidsrechter bij JO11 Aan de fluitisten in spe legde Frank de spelregels uit en werd op het veld geoefend met het volgen van het spel en de goede positie bij hoekschoppen. De twee zaterdagen erna gingen de scheidsrechters direct zelf aan de slag tijdens de eerste JO-8  t/m JO-11 wedstrijddagen van de Djambo Kidsplay wintercompetitie.

Tijdens de laatste avond op 2 februari werden de ervaringen van het fluiten met elkaar gedeeld en werd nog wat dieper ingegaan op de spelregels. Aan het eind ontvingen alle scheidsrechters hun KNVB diploma Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter.  

We wensen onze CSV-ers Seddar Celep (JO13-14), Nathan Halabi (JO13-14), Julian Hindrikx (JO13-3),      Ryan Kalkman (JO13-14), Kjell van Kasteren (JO13-14), Simon Komdeur (JO13-4), Djordi Kommer (JO13-8), Arwin Meijer(JO13-10), Rick van der Ploeg (JO15-10), Amza Traore (JO134-10) en Jason Vos (JO13-10) en natuurlijk de IJVV-ers Christ Keizer, Tijs Holtland en Tycho van de Berg heel veel succes en fluitplezier bij het leiden van jullie wedstrijden.Week van de scheidsrechter ( ( 29 september 2017 )

Beste Spelers, Leiders, trainers en ouders ,

Van 7 tot en met 15 oktober is het weer de “week van de Scheidsrechter”. Een initiatief van de KNVB in samenwerking met de clubs om alle scheidsrechters in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet, passie en beleving.

Binnen de KNVB maken ruim 35.000 (assistent-)scheidsrechters het immers mede mogelijk honderdduizenden voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten!

Echter zoals jullie de laatste tijd al wel gemerkt hebben lukt het ons door diverse oorzaken lang niet altijd meer om voor (bijna) alle wedstrijden een scheidsrechter aan te stellen.

We zijn dan ook op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die af en toe op zaterdag een wedstrijd willen fluiten bij de pupillen, junioren of senioren. Want.........

Als speler kun je al scheidsrechter worden als je in een JO13 of MO13 team voetbalt. Maar ook voor volwassen sporters die stoppen als speler of een betrokken ouder, is een rol als scheidsrechter een prima optie. Je kan op deze manier toch actief blijven in je favoriete sport. Dus ben jij 12 jaar of ouder en wil je af en toe een wedstrijd fluiten, of ken je iemand uit jouw team die scheidsrechter wil worden, stuur dan een e-mail naar: Scheidsrechter@csv28zwolle.nl

We zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met Jan Bosscher: 06 - 423 83 699 of Erik Geubels: 06 - 525 89 356.

Wist je trouwens dat er bij CSV er ook prima mogelijkheden zijn voor het vervullen van je maatschappelijke stage door scheidsrechter te worden?


Start cursus Pupillenscheidsrechters ( 24 maart 2017 )

Als scheidsrechterscommissie zijn we hard op zoek naar mensen die het leuk lijkt om wedstrijden te leiden bij CSV'28 want het is iedere week weer een puzzel om voor alle wedstrijden een scheidsrechter te vinden.

Door de groei van het aantal teams wordt het steeds lastiger om voor elke wedstrijd een scheidsrechter te vinden en moeten we op sommige mensen wel erg vaak een beroep doen. Sommige van onze scheidsrechters fluiten zaterdags 2 wedstrijden om daarna ook nog eens hun eigen wedstrijd te voetballen. Dat is natuurlijk niet ideaal en daarom zijn we op zoek naar extra scheidsrechters die ons team willen versterken.

Aangezien we wederom een aantal aanmeldingen hebben ontvangen van vooral jongere kinderen die scheidsrechter willen worden, starten we op 7 april met een cursus Pupillenscheidsrechter.

Deze cursus wordt bij CSV'28 gehouden en wordt gegeven door onze eigen KNVB docent Frank Hart.

De cursus data zijn:

7 april          18.30 - 21.00 uur      Theorie

8 april          07.45 - 10.00 uur      praktijk gedeelte, groep 1 (8 scheidsrechters)
15 april        07.45 - 10.00 uur      praktijk gedeelte, groep 2 (7 scheidsrechters)

Ook zullen we dit voorjaar gaan starten met de KNVB cursus "verenigingsscheidsrechter". Voor de startdatum van deze cursus zijn we echter nog met de KNVB in gesprek.

Voor de deelname aan de cursussen geldt dat je vanaf 12 jaar mee mag doen aan de cursus Pupillenscheidsrechter en om deel te kunnen nemen aan de cursus verenigingsscheidsrechter moet je 14 jaar zijn.

We hebben bij beide scheidsrechters cursussen nog meerdere plaatsen beschikbaar, dus:

Vind je het leuk om ervoor de zorgen dat kinderen en volwassenen op een sportieve en plezierige manier met elkaar de strijd aangaan? Lijkt het je wat om eens in de 2 of 3 weken een wedstrijd te fluiten?

Meld je dan nu aan!

Stuur een mailtje naar: Scheidsrechter@CSV28Zwolle.nl

Of bel: Jan Bosscher:    06 - 423 83 699 en/of Erik Geubels:     06 - 525 89 356


Wijziging procedure spelerspassen ( 1-3-2017 )

Zoals jullie wellicht al vernomen hebben stapt de KNVB met ingang van het seizoen 2017-2018 volledig over op het mobiele digitale wedstrijdformulier middels de wedstrijdzaken-app.
Onderdeel van de Wedstrijdzaken-app zijn ook de digitale spelerspassen.

Met de invoering van de wedstrijdzaken-App komt de huidige plastic spelerspas met ingang van het seizoen 2017-2018 te vervallen.

Voor het huidige seizoen betekend dit dat de KNVB per 3 maart geen nieuwe plastic spelerspassen meer uitgeeft.

Voor nieuwe Spelers of Spelers van wie de spelerspas verlopen is, is het vanaf 4 maart toegestaan om te deel te nemen aan de wedstrijd indien een Officieel legitimatiebewijs kan worden getoond en de betreffende speler in sportlink aan het digitale wedstrijdformulier kan worden toegevoegd. Net als bij de huidige plastic spelerspas is het niet toegestaan om spelers te laten deelnemen aan de wedstrijd indien enkel een kopie, foto of scan van een legitimatiebewijs of plastic spelerspas kan worden getoond.

Via bijeenkomsten, online informatie en persoonlijk contact zal de KNVB de komende periode alle verenigingen ondersteunen bij de introductie van het mobiele digitaal wedstrijdformulier.

Op KNVB Assist wordt alle beschikbare informatie gepubliceerd.

We hopen iedereen hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en wensen jullie veel fluit en voetbalplezier.


Scheidsrechters gezocht ( 12-10-2016 )

Zonder scheidsrechter geen wedstrijd, dat is voor iedereen wel duidelijk.

Inmiddels is het seizoen weer begonnen en staan er weer veel wedstrijden op het programma. Daarom zijn we op zoek naar extra scheidsrechters die ons team komen versterken.

Scheidsrechter zijn betekend:

  • Niet, dat je iedere week hoeft te fluiten;
  • Niet, dat je een spelregel nerd moet zijn;
  • Wel dat je een belangrijke bijdrage levert aan de club! We hebben je nodig.

Het is iedere week weer een puzzel om voor alle wedstrijden een scheidsrechter te vinden. Door de groei van het aantal teams lukt het ons nu vaak al niet meer om voor elke wedstrijd een scheidsrechter te vinden en moeten we op sommige mensen we wel erg vaak een beroep doen. Sommige van onze huidige scheidsrechters fluiten zaterdags 2 wedstrijden om daarna ook nog eens hun eigen wedstrijd te voetballen. Dat is natuurlijk niet ideaal en daarom zijn we op zoek naar extra scheidsrechters die ons team willen versterken.

Vind jij het leuk om ervoor de zorgen dat kinderen en volwassenen op een sportieve en plezierige manier met elkaar de strijd aangaan? Lijkt het je wat om eens in de 2 of 3 weken (het mag natuurlijk ook elke week) een wedstrijdje te fluiten?

Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar: Scheidsrechter@CSV28Zwolle.nl

Of bel ons: Jan Bosscher:  06 – 423 83 699 of Erik Geubels: 06 – 525 89 356


 

09-10--2016

 

Van 1 tot en met 9 oktober was het weer de “week van de Scheidsrechter”.  Een initiatief van de KNVB in samenwerking met de clubs om alle scheidsrechters in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet, passie en beleving. Binnen de KNVB maken ruim 35.000 (assistent-)scheidsrechters het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten!

Ook binnen CSV’28 waarderen we de inzet van onze scheidsrechters enorm en daarom hebben we op zaterdag 8 oktober onze scheidsrechters in het zonnetje gezet en hebben we ze verwend met een lekker presentje.

En aangezien we het niet vaak genoeg kunnen zeggen: