lettergrootte Standaard lettergrootteGroot lettergrootte


Opening Pannasutu veld

Vrijdagmiddag  9 september 2016 was het dan zover de opening van het PannaSutu-veld in Stadshagen bij CSV'28. Met prachtig weer en veel genodigden, sponsoren, leden van CSV'28, maatschappelijke organisaties en buurtbewoners was het een zeer geslaagd feest.

Voor de opening werd eerst onze hoofdsponsor BPD in het zonnetje gezet omdat ze dit seizoen voor het tiende jaar hoofdsponsor zijn bij CSV'28.,We zijn erg blij met deze ondersteuning en een bloemetje en kado was dan ook zeker op zijn plaats.

Daarna gingen de genodigden onder begeleiding van de Politiekids richting het nieuwe PannaSutu-veld.

Onze voorzitter, Durk de Boer, heette iedereen van hartelijk welkom en gaf aan dat dit project een mooi voorbeeld was van dat je met elkaar meer voor elkaar kunt krijgen.
Door namelijk het initiatief van CSV'28 voor een Pannaveld te koppelen aan het project Sutu-veld door Zwolle Gezonde Stad is er een fantastisch PannaSutu-veld ontstaan.

Jeroen Nagelmaeker was erg trots op het feit dat we binnen een jaar een droom met elkaar hebben verwezenlijkt. Het Jumbo Voetbalplaatsjesboek was de eerste aanzet en met elkaar besloten we wat terug te doen voor Stadshagen in de vorm van een openbaar Pannaveld, op initiatief van Magreet van Emden en Miranda Laseroms. Met veel enthousiasme en inzet zijn we aan het traject begonnen en na een sponsoravond en de verbindingsloop was een bedrag beschikbaar wat voldoende was voor een basic Pannaveld.

Evert Leideman, directeur Delta Wonen, gaf kort weer dat het Sutu-veld in Stadshagen de derde in een rij was in Zwolle na Holterbroek en Dieze en dat met name een aantal sponsoren, onderwijs en de gemeente Zwolle dit initiatief van Zwolle Gezonde Stad graag ondersteunden van uit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Tot slot zei wethouder Ed Anker erg trots te zijn op de samenwerking waarbij zo'n mooi resultaat is bereikt. Een prachtig speelveld voor de jeugd van Stadshagen waarbij sport, spel, plezier, bewegen en verbinding voorop staan.

Wethouder Ed Anker opende vervolgens door een hard schot op de Sutu-wand het speelveld, waar vervolgens de diverse sponsoren een wedstrijdje speelden samen met Kingsley Ehizibue, oud speler van CSV'28 en nu basisspeler van PEC Zwolle. De genodigden konden daarna genieten van een hapje en een drankje. Waarbij de buurtbewoners hadden aangeboden om de hapjes te verzorgen en Jumbo Nagelmaeker had voor de kinderen fruitspiesjes gemaakt.
Uiteraard nam de jeugd al snel bezit van het nieuwe PannaSutu-veld door onderleiding van SSZ wedstrijden te spelen en de diverse spelen op de interactieve wand uit te proberen.

Kortom een erg geslaagd feest!

Klik hier voor de foto's.